Uganda
Studietur til Uganda - landbrug

Uganda - Afrikas perle

Studietur - besøg på landbrug, safari og meget mere - 24. november - 5. december 2024


Sidste frist for tilmelding 1. september 2024


Dette er en helt speciel og personlig rejse til et unikt afrikansk land. 

Peter Hersted er vores guide.  Han har boet og arbejdet i Uganda i fem år for Mellemfolkeligt Samvirke (MS) og kørte rundt mellem MS-partnere i hele Uganda og etablerede kontakt til mange lokale. 

Det er dette personlige netværk, vi benytter os af på studieturen. Derfor kommer vi i en sjælden kontakt med lokale, i en grad man ikke gør på en normal turisttur.


Peter Hersted fortæller her om studieturen i en kort video.


Landmand Knud Gammelgaard fortæller om sin oplevelse på studieturen her


Du kan også se andre videoer ved at klikke her


Grønt og frodigt

Uganda fremstår fra luften som et grønt og frodigt land. Jorden er løs og medgørlig uden sten. Den tropiske sol, stabile varme og rigeligt med regn, gør at afgrøderne der høstes er større, flottere og i mængder, nabolandene ikke kan konkurrere med. Men landet er stadig overvejende små familie, jordbrug og lodder, som primært passes med hænder og hakke samt andre håndredskaber.


Afgrøderne er blandt andre kassava, søde kartofler, jordnødder, ris, majs og mange andre. Af frugter har især ananas, avokado, banan og mango meget stor betydning.


Uganda har aldrig været en koloni, og derfor har der historisk ikke været hvide bosættere. Men de seneste 15 år er flere og flere store landbrug dukket op enten etableret af folk udefra eller lokale.   


Befolkningen er endnu materielt fattig, men mentalt rig. Der er en umiddelbar glæde og folk er ikke så turist anmassende, som man møder det i Kenya og Tanzania Der er en faglig og social stolthed, og de seneste 20 år har været en god periode med stabilitet og stor vækst.


Dansk Landmand i Uganda

Turen vil være en bevægelse fra det enkle jordbrug til det mere komplekse, som vi kender det med maskinpark og siloer. Vi møder folk ligeværdigt med respekt og ser, hvor de bor og hvordan de dyrker deres jord og hvordan en hverdag udspiller sig i Uganda. Vi besøger Søren Næsborg, som med maskinstation og effektivt landbrug har slået sig ned på savannen nord for Murchison Falls nationalparken. Vi udveksler tanker og erfaringer og kommer med vores fokus på landbrugs oplevelserne langt omkring i det smukke land.


Vi kører overvejende af asfaltveje med kommer også ud på røde jordveje og ser både det effektive og det mindre intensive landbrug – alt sammen krydret med det, vi kommer forbi: Små landsbyer, markeder, smuk natur, regnskov og savann - og til sidst den hæsblæsende storby Kampala.


Dyr og safari

Dyrelivet i Murchison Falls National Park er Ugandas rigeste. Den store savanne ligger i deltaet mellem Victoria Nilen mod syd og Albert Nilen i vest. Området giver de helt rigtige betingelser for giraffer, elefanter, bøfler, flodheste, løver og et utal af antiloper.

Vi skal også sejle på Nilen op til det spektakulære Murchison vandfald. Her kan vi se flodhestene, krokodiller og masser af væverfugle, hejrer, fiskeørne og isfugle både i farver og sort/hvide nuancer.

 

Det lokale møde

Som nævnt er det en meget personlig tur, hvor vi kommer steder, turister normalt ikke kommer. Vi besøger folk i lerklinede hytter, på marken og på markedet. Vi besøger farme af forskellige størrelser, vi kommer til en lokal fest og danser til en otte mands xylophon og ser lokale markeder med mere. 

Vi skal både møde lokale landmænd og danskere med aktiviteter i det ugandiske landbrug - også nogle, der har bosat sig i landet for at drive forretning. Vi skal snakke om alt fra husdyrhold, dyrkningsmetoder og jordkvalitet over forretningsmuligheder, vækst og uddannelse til naturbeskyttelse og livet i Uganda nu-og-her og ud i fremtiden.

 


Inklusiv i rejsen er:

 • 12 dage med ud- og hjemrejse
 • Fly Billund/København - Entebbe
 • Minibuskørsel i Uganda som beskrevet i programmet
 • Alle overnatninger med morgenmad på gode hoteller
 • Alle frokoster (uden drikkevarer)
 • Alle aftensmåltider (uden drikkevarer)
 • Entréer til nationalparker som angivet i programmet 


Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Uganda - købes online før afrejsen til gældende dagspris (50 $) - rejseleder Peter Hersted sender link og vejledning til deltagerne
 • Drikkevarer udover de nævnte til frokost og aftensmad
 • Pligtig rejseforsikring - spørg gerne om, hvad du/I har brug for af forsikring
 • Afbestillingsforsikring - pris 6% af studieturens pris + en mindre statsafgift
 • Drikkepenge undervejs
 • Personlige udgifter undervejs


Pris

Prisen ved mindst 6 deltagere er:

 • 29.850 kroner i delt dobbeltværelse - ny pris kommer snart!
 • Tillæg for eneværelse 5.450 kroner

 

Yderligere oplysninger

Ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller rejseleder Peter Hersted, eller skriv til niels@rejsogoplev.dk eller phersted@yahoo.dk


Tilmelding

Skriftlig tilmelding senest 1. september 2024 med de oplysninger, der bedes om - meget gerne på online tilmeldingsblanketten eller brug tilmeldingsblanketten bagerst i programmet, som udfyldt sendes til Niels Damsgaard Hansen på mail: niels@rejsogoplev.dk


Læs artikler fra studieture til Uganda

Du kan læse flere artikler, der er skrevet efter besøg i Uganda

 • Uganda - et land på vej frem her
 • Danske landmænd i Uganda satser stort og tror på mulighederne her

 • Lokale landmænd på vej frem i Uganda her
 • Amfri Farms - en biodynamisk og økologisk virksomhed i Uganda her