New Zealand

New Zealand fra nord til syd


Studietur 17. januar - 6. februar 2025 med masser af landbrug, natur og meget mere


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum er 14. november.Studieturen starter i Auckland på Nordøen og ender i Christchurch på Sydøen. Undervejs er der besøg på flere forskellige typer landbrug og en masse andet inkluderet

 

New Zealand er kendt for meget - ikke mindst sin omfattende landbrugsproduktion og overvældende natur.

Det er også landet, hvor landbrugsstøtten som noget helt unikt blev revet væk natten over i 1990. Vel at mærke uden, at landmændenes økonomi kollapsede. Faktisk har landmændene det generelt udmærket. De er ligesom os i Europa hele tiden i gang med at udvikle deres landbrug og produktionsmetoder. Det gælder inden for planteavl, kvægavl og fåreavl.


Som mange sikkert har bemærket, overtog det danske andelsselskab DLF i april 2019 det new zealandsk baserede frøfirma PGG Wrightson med afdelinger i Australien, Argentina, Brasilien og Uruguay udover i New Zealand. Dem skal vi også besøge og høre meget mere om - og alt det spændende, de udvikler.

 

I skarp konkurrence med os

Undervejs fra nord til syd er der spændende besøg på mange forskellige slags landbrug og landbrugsvirksomheder. Vi kommer derfor godt omkring det new zealandske landbrug, der på flere områder er i skarp konkurrence med vores danske landbrug. For eksempel inden for mælkeproduktion. Hvordan den foregår og hvad konkurrencen betyder, får vi mere at vide om af danske Lone Mellon, der sammen med sine to sønner driver en større mælkeproduktion med jerseykøer på Sydøen.


Vi besøger også flere typer planteavlere, fåreavlere, kødkvægsavlere, lilje gartneri, alpaca-avler og kiwi-dyrker for at nævne de fleste af de mange forskellige typer landbrug, vi får at se på studieturen.

 

Hjorteavler sælger gevirer

Udover de mere traditionelle besøg skal vi også besøge hjortefarme, som ikke tjener mest på salg af kød, men på at save bukkenes gevirer af, inden de bliver fejet. Hvorfor, får vi at vide under besøget.  


I det område, der hedder Canterbury Plains på Sydøen, høstes nogle af verdens indtil videre højeste udbytter i hvede. Området er også præget af anden en intensiv planteavl, hvor vanding er afgørende. Frøavlen, som danske DLF via sit selskab PGG Wrightson i høj grad har andel i, foregår i vid udstrækning også her. De endelige landbrugsbesøg kommer først på plads i løbet af efteråret.

 

Masser af storslået natur

Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere turistattraktioner og den storslåede natur undervejs. Det gælder for eksempel Rotorua på Nordøen og vestkysten på Sydøen, hvor vi blandt andet ser de verdensberømte gletschere og de flotte, grønne skove op mod bjergene. Vi kommer også så tæt på Mount Cook, det højeste bjerg i New Zealand, at vi kan se det.


Læs artikler fra studieturen i 2023

I januar-februar var der en tilsvarende studietur, hvorfra rejseleder og journalist Niels Damsgaard Hansen skrev 10 artikler. Dem kan du læse efterhånden, som er bragt i Effektivt Landbrug, som vi samarbejder med om denne studietur.

  • Generelt om landbrug i New Zealand her
  • Avl med Alpaka til uld mv. her
  • Krondyr som profitabel forrretning her
  • Dyrkning af Kiwi frugter her
  • Malkekøer hos John Hayward her
  • Avl af får og kødkvæg her


Du kan læse mere detaljeret om studieturens indhold i dagsprogrammet her


Pris 56.995 kroner i delt dobbeltværelse - tillæg for eneværelse 9.750 kroner.


Hvis du vil vide mere

Har du spørgsmål, så skriv gerne til Niels Damsgaard Hansen på niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.