New Zealand

New Zealand fra nord til syd


Studietur -  13. januar - 2. februar 2023


Lukket for tilmelding!


Studieturen starter i Auckland på Nordøen og ender i Christchurch på Sydøen. Undervejs er der besøg på flere forskellige typer landbrug og en masse andet inkluderet

 

New Zealand er kendt for meget - ikke mindst sin omfattende landbrugsproduktion og overvældende natur.

Det er også landet, hvor landbrugsstøtten som noget helt unikt blev revet væk natten over i 1990. Vel at mærke uden, at landmændenes økonomi kollapsede. Faktisk har landmændene det generelt udmærket. De er ligesom os i Europa hele tiden i gang med at udvikle deres landbrug og produktionsmetoder. Det gælder inden for planteavl, kvægavl og fåreavl.


Som mange sikkert har bemærket, overtog det danske andelsselskab DLF i april 2019 det new zealandsk baserede frøfirma PGG Wrightson med afdelingen i Australien, Argentina, Brasilien og Uruguay udover i New Zealand. Dem skal vi også besøge og høre nærmere om.

 

I skarp konkurrence med os

Undervejs fra nord til syd er der spændende besøg på mange forskellige slags landbrug og landbrugsvirksomheder. Vi kommer derfor godt omkring det new zealandske landbrug, der på flere områder er i skarp konkurrence med vores danske landbrug. For eksempel inden for mælkeproduktion. Hvordan den foregår og hvad konkurrencen betyder, får vi mere at vide om af danske Lone Mellon, der sammen med sine to sønner driver en større mælkeproduktion med jerseykøer på Sydøen.


Vi besøger også flere typer planteavlere, fåreavlere, kødkvægsavlere og kiwi dyrkere for at nævne de flere af de forskellige typer landbrug, vi får at se på studieturen.

 

Hjorteavler sælger gevirer

Udover de mere traditionelle besøg skal vi også besøge en hjortefarm, som ikke tjener mest på salg af kød, men på at save bukkenes gevirer af, inden de bliver fejet. Hvorfor, får vi at vide under besøget.  


I det område, der hedder Canterbury Plains på Sydøen, er verdens indtil videre højeste udbytte i hvede er høstet. Området er også præget af en intensiv planteavl, hvor vanding er afgørende. Frøavlen foregår i vid udstrækning også uden for den Christchurch. De endelige landbrugsbesøg kommer først på plads i løbet af efteråret.

 

Masser af storslået natur

Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere turistattraktioner og den storslåede natur undervejs. Det gælder for eksempel Rotorua på Nordøen og vestkysten på Sydøen, hvor vi blandt andet ser de verdensberømte gletschere og de flotte, grønne skove op mod bjergene. Vi kommer også tæt på Mount Cook, det højeste bjerg i New Zealand.


Du kan læse mere detaljeret om studieturens indhold i dagsprogrammet.


Pris 52.950 kroner i delt dobbeltværelse - tillæg for eneværelse 7.150 kroner.Hvis du vil vide mere

Har du spørgsmål, så skriv gerne til niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk